Львівські медики врятували 4-річного хлопчика із важкою пухлиною

Хлопчик мав одну із найскладніших патологій в нейрохірургії.

У Львові прооперували дитину із Закарпаття із дуже складним захворюванням. У нього діагностували інтрамедулярну пухлину спинного мозку та стовбура головного мозку. Хлопчик хворів вже 2 місяці.

“У нього було порушення координації рухів, ходи та виражена слинотеча. Батьки зверталися до багатьох спеціалістів різних спеціальностей в області, а близько 2-х тижнів тому дитині вперше було проведено ЯМРТ голови і хребта, та виявлено новоутворення спинного мозку на рівні С1-С6 хребців та стовбура головного мозку”, – розповів лікар-нейрохірург дитячої лікарні Тарас Микитин.

25 березня хлопчика прооперували. Операція тривала 9,5 годин.

“У післяопераційний період хлопчик два дні був у реанімаційному відділенні. Контрольне ЯМРТ показало тотальне видалення утвору. Зараз дитина перебуває у відділенні нейрохірургії, з ним працюють наші реабілітологи. У нього очікуваний легкий парез у лівих кінцівках, який з кожним днем регресує. Але він ковтає їжу, а бульбарні розлади вже регресували – тобто відновилася чітка звична мова і припинилася слинотеча”, – розповів лікар.

Він також сказав, що складність патології полягає в тому, що це пухлина в каналі спинного мозку, яка розтискає весь спинний мозок із середини, тому віднімає руки та ноги.

У Львівській міській раді розповіли, що оперували хлопчика нейрохірург, к.м.н, доцент кафедри неврології Ужгородського національного університету Юрій Чомоляк та лікарі нейрохірургічного відділення міської дитячої лікарні – Тарас Микитин та Ігор Гоменюк.