Львівського підприємця підозрюють у крадіжці 1 млн грн під час ремонту в університеті

59-річного директора львівського підприємства підозрюють у розтраті майже 1 млн грн. За версією слідства, його фірма перемогла у тендері на ремонт підземного переходу між корпусами НУ «Львівська політехніка». Підприємство неякісно виконало ремонт і витратило на нього лише 43 тис. грн з передбачених 1 млн грн. Решту грошей директор підприємства забрав собі.

Як встановили слідчі, підприємець купив смолу для обробки ізоляційних поверхонь підземного переходу між корпусами «Львівської політехніки» на вул. Бандери нібито на понад 1 мільйон гривень, хоча насправді використав лише 43 тис. грн. Решту грошей, за версією слідства, чоловік вкрав.

У цій справі провели хімічну експертизу, яка показала, що підприємець використав для ремонту матеріали низької якості. Як наслідок, через неякісний ремонт стеля та стіни у переході продовжують протікати при сильних опадах.

Правоохоронці вже повідомили чоловікові про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Наразі чоловік перебуває у Львівському слідчому ізоляторі.