Львівський медуніверситет спробували втягнути у кампанію проти вакцинації

Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького став об`єктом кіберзлочину. 

Деякі засоби масової інформації Львівщини отримали фейкові листи ніби-то від ЛНМУ ім. Данила Галицького. У них йшлося про вигадані дослідження щодо вакцини Модерна, а також висновки, які в результаті були зроблені. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті університету

У навчальному закладі заявляють. що жодних досліджень щодо Модерни чи інших офіційно зареєстрованих  вакцин проти COVID-19 наукові підрозділи Університету не проводили. Відтак жодних «навколонаукових» висновків ніхто не робив та звернень в міністерство охорони здоров`я не подавав. 

“Вважаємо поширення такого листа намаганням дискредитувати наш Університет, як осередок серйозних наукових розробок та досліджень, а також черговою провокацією, метою якої є збурити громаду та продовжувати розпалювати антивакцинаторські настрої. 

Сьогодні, коли число хворих на підступну недугу в нашому регіоні росте стрімкими темпами і Львівщина перебуває на порозі входження в «червону зону» карантинних обмежень вважаємо такі дії не лише провокативними, а й злочинними”. 

З цього приводу керівництво ЛНМУ ім. Данила Галицького звернеться із заявою в департамент кіберполіції Національної поліції України, а також  в Службу безпеки України.