Львівський перинатальний центр святкує 35 років

Тут відбулися перші партнерські пологи у Львові.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр святкує день народження. Йому виповнюється 35 років. Упродовж цього часу медзаклад прийняв 90 тисяч пологів. Цікаво, що саме Львівський перинатальний був одним із напройгресивніших, адже саме тут відбулися перші партнерські пологи на Львівщині, а також запрацювало друге в Україні відділення реанімації новонароджених.

“Саме ця лікарня першою в нашій країні започаткувала практику раннього прикладання до грудей. І однією з перших в Україні отримала статус лікарні, доброзичливої до дитини. Це все стало можливим саме завдяки вам – справжнім професіоналам своєї справи. Сьогодні Львівський перинатальний центр є тим закладом, де постійно втілюються інновації, встановлюється найновіше обладнання. І вірю, що після введення в експлуатацію другої черги – він стане одним з найкращих в Україні”, – сказав під час привітання голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Додамо, перинатальний центр реконструюють вже кілька років. Загальний кошторис – понад 336 мільйонів гривень. Невдовзі об’єкт мають здати в експлуатацію повністю. Зараз тут працює лише пологове відділення.