Маневруємо правильно: у поліції дали рекомендації водіям

Якщо їх дотримуватись, шанси на безпечну поїздку у вас значно зростуть.

Порушення правил маневрування є першою причиною ДТП на Львівщині. Такою інформацією поділились у прес-службі Патрульної поліції Львівщини.

“За чотири місяці 2021 року на території Львівської області зареєстрували 1376 аварій через порушення винуватцями правил маневрування. З них із постраждалами — 72 ДТП, в яких загинуло 7 людей і травмовано — 86 осіб”, – кажуть поліцейські.

І підготували кілька основних правил маневрування, які убезпечать від дорожньо-транспортних пригод:

  • Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
  • Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.
  • У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.
  • Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.
  • Під час руху транспортного засобу заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху. Для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб.
  • У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена Правилами дорожнього руху, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.Водії, будьте уважні та дотримуйтесь правил дорожнього руху.