Майже “червона” зона: Львівщина від завтра посилює карантинні обмеження

За двома показниками (виявлення нових хворих і динаміка госпіталізації) Львівська область вже відповідає критеріям “червоної” зони. 

Рішення щодо переведення регіону в “червону” епідзону приймає державна комісія ТЕБ та НС. Наразі на Львівщині хочуть посилити карантинні обмеження. Як повідомив керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, сьогодні ввечері відбудеться засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Серед її рішень: 

  • запровадження з 26 січня і до 4 лютого (попередньо) дистанційного навчання в усіх закладах освіти, окрім дитячих садків; 
  • заборона масових заходів;
  • заповненість громадського транспорту не більше ніж на 50%. 

Якщо ситуація зі захворюваністю на COVID-19 і надалі буде погіршуватись, тоді комісії рекомендуватимуть з 1 лютого перевести заклади громадського харчування виключно на “роботу на виніс”. Також будуть обмеження щодо спортивних залів чи фітнес-клубів.  

“Таке рішення є вимушеним. Рівень і динаміка захворюваності свідчить про те, що ми зобов’язані вчиняти певні обмеження на випередження – для того, щоб попередити інтенсивне навантаження на систему охорони здоров’я, ” – наголосив Орест Чемерис. 

Медиків непокоїть сильний ріст захворюваності серед дітей. 

За два тижні на Львівщині діагноз COVID-19 встановили 1754 дітям. За три дні госпіталізованих з коронавірусом дітей побільшало у півтора рази, – розповів .координатор з COVID-вакцинації на Львівщині Олег Когут.

“Якщо у п’ятницю ми говорили, що у два стаціонари, які сьогодні відкриті для госпіталізації дитячого населення (Охматдит та Дитяча міська лікарня) було 102 дітей, то на вчорашній день -165. Тобто, кількість збільшилась у півтора рази. Це абсолютно незадовільні показники”. 

За минулу добу лабораторні центри провели на Львівщині 4121 ПЛР-тест. 2299 – позитивні, з них у Львові – 1070. Загалом в стаціонарах перебуває 358 пацієнтів: 329 з них має Covid-19, 23 – у реанімації, 22 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 64 особи, (з яких вакцинованих – 5), виписано – 45, померло – 3.