Майже пів мільйона гривень виділили на кіношколу для дітей

Гурток буде діяти на базі “Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді” планують створити дитячу кіновідеошколу.  

На Львівщині вже незабаром запрацює кіношкола для дітей. Із вересня вона функціонуватиме у форматі гуртка та буде мати риси допрофільної підготовки. Тут діти освоюватимуть основи суміжних для кіноіндустрії професій.

У гуртку буде дві групи по 15 – 25 дітей. Наступного року кількість дітей планують збільшувати. Курс розрахований на три роки, а гурток вестиме режисер Богдан Кривень.

Школа матиме різні навчальні курси: операторський, сценарний, монтажу, кольорокорекції, звукорежисерський та інші. 

«Подібних гуртків у Львівській області нема, ця ніша порожня. Кілька міських закладів пропонують навчання у напрямі фотосправи, однак із відео діти не працюють. В сучасних умовах важливо не відставати від того, чого молодь навчається самотужки у різних додатках та соцмережах. Центр науково-технічної творчості має відповідний профіль, аби на його базі якісно запрацював цей проект», – розповіла заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ольга Котовська.

У Програмі розвитку освіти Львівської області заклали вже 450 тисяч гривень на потреби кіношколи. За ці кошти закуплять відповідну техніку, серед якої відеокамери, монтажний стіл, звуковий пульт, освітлення, комп’ютерні програми для обробки відео тощо. Закупку планують зробити до вересня, адже тоді групи почнуь навчання.