Майже тисяча будинків на Львівщині живуть без пожежного гідранта

Вісімсот будинків у с. Лисиничі, що на Львівщині щодня знаходяться як на пороховій діжці. У 2021 році село на має жодного пожежного гідранта, а на таку територію та кількість будинків їх має бути щонайменше – три.  Про це йдеться у сюжеті телеканалу «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ».

На цей раз мешканцям, чий будинок горів нещодавно, пощастило. Їхній будинок вдалося врятувати від повного знищення. Постраждав лише дах.

Таку пожежу, кажуть рятувальники, гасити треба щонайменше годину, але води у цистерні пожежної машини недостатньо – у ній всього 4 тонни. Такого об’єму води вистачить лише на 7 хвилин.

На території населеного пункту немає жодного гідранта. Найближчий у сусідньому місті Винники. Відтак на підмогу викликали 4 спецавтівки з інших районів. Понад 20 рятувальників викликали лише для того, аби возити воду.

Рятувальники наголошують, що без гідранта у місті рано чи пізно доведеться обирати, на який виклик їхати. Адже якби був доступ до води, вогнеборцям вистачило б однієї-двох спецмашин.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець пояснює, що протипожежне водопостачання у вигляді гідранту має бути облаштовано на вуличному водопроводі кожні 150 м.

Водночас ЛКП  «Львівводоканал», яке обслуговує  Лисиничі, після того, як їх приєднали до Львівської територіальної громади, досі ще не встановило жодного. Мовляв потрібні не лише гідранти, але й водогони.

Врешті після звернень журналістів та пояснень рятувальників у Львівській міській раді пообіцяли, що через півтора місяці у Лисиничах з’являться два гідранти.

У Лисиничах горів будинок

У Лисиничах горів будинок. Щоб загасити полум’я, кілька пожежних машин з сусідніх районів виїхали на порятунок. А все тому, що в самих Лисиничах не виявилося жодного гідранта, де б пожежники могли взяти воду. Як так сталося і як цьому запобігти – дивіться у сюжеті

Опубліковано ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ Понеділок, 22 березня 2021 р.