Медики Львівщини шукають 600 додаткових ліжок для ковідних хворих

Вони будуть потрібні у випадку збільшення кількості хворих на коронавірус.

Ще 600 ліжкомісць має забезпечити департамент охорони здоров’я Львівської ОДА у опорних лікарнях області. Тут кластимуть хворих на коронавірус. Ситуація в області дуже погіршилася, зараз у стаціонарі перебуває рекордна кількість людей – більше 2 тисяч. Із підозрою на коронавірус швидкі мають 100 викликів за день.

“На жаль, епідеміологічна ситуація в області погіршується. Щодо кількості госпіталізованих осіб ми перевищили показники жовтня. На сьогодні нам необхідно забезпечити додаткових 600 ліжкомісць”, – сказав заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Медики застерігають: теперішній вид коронавірусу є зі зміненим антигеном.

“Це не британський штамп, не південноафриканський, а новий із зміненим антигеном. Це може свідчить про одну з причин зростання кількості захворювань. Тенденція приросту хворих за останніх 14 днів в порівнянні з попередніми двома тижнями є невтішною, загалом по області приріст на 21 %”, – пояснила керівник лабораторного центру Наталія Іванченко.

За її словами, щоб запобігти зростанню ковідних пацієнтів, контактних з хворими необхідно вносити у додаток “Дія”. Питання переходу на онлайн навчання теж є пріоритетним. Щодо роботи громадських закладів, то їх роботу необхідно обмежити, щоб не допустити колапсу медичної системи.