Медики Львова проти послаблення карантину

Кажуть, що воно – передчасне.

Львів повертається до полегшених карантинних обмежень. Проте лікарі вважають, що таке рішення прийняли зашвидко. Адже станом на зараз у лікарнях міста все ще перебуває багато хворих із ускладненнями.

Від сьогодні нас перевели у «жовту» зону, але оптимізму мало, нам дуже рано розслаблятись. Бо хоча і є тенденція до загального зниження кількості нових діагностованих випадків коронавірусу, але станом на сьогодні у нас переповнені реанімації, спостерігається різка тенденція щодо кількості пацієнтів, які поступають у стаціонари у більш складному стані. Масова частка 60-70% пацієнтів, які взагалі звертаються в установу, це є або вкрай тяжкий, або критичний перебіг.

завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець.

За її словами у лікарні швидкої допомоги у відділенні інтенсивної терапії зараз є 40 пацієнтів, з яких 90% є ”на штучній вентиляції легень.

Я звертаюсь до усіх жителів та гостей міста напередодні Великодніх свят – давайте ми всі свідомо подумаємо і зробимо так, щоб максимально обмежити можливість великих скупчень людей, треба дотримуватись карантинних заходів, заходів особистої безпеки. Треба зробити так, щоб після Великодніх свят ми не потрапили в умови жорсткого локдауну, коли ми будемо боротись за кожне вільне додаткове місце. Будь ласка, будьте пильні, бережіть себе та своїх рідних.

наголосила лікарка

Нагадаємо, Львівщина перейшла до жовтої зони відповідно до вчорашнього рішення державної комісії ТЕБ і НС.