Медики розповіли про реакцію українців на вакцину CoviShield

А також відтепер можуть щепити громадських діячів.

В Україні підбили перші підсумки від початку вакцинації проти коронавірусу.

Кажуть, що поки що лише одна людина потребувала нагляду лікарів після щеплення. Однак вже до наступного дня її стан покращився до звичайного.

“За статистикою, в нашій країні на 10 тисяч проведених вакцинацій зафіксовано всього 126 незначних алергічних реакцій, практично всі вони мали легку форму. Це всього 1,2%”, – сказав міністр здоров’я Максим Степанов.

Там часом серед протипоказів до вакцинації називають підвищену чутливість до діючої речовини, супутнізахворювання зі значним підвищенням температури, порушення згортання крові, ослаблений імунітет.

Додамо, вакцинацію в Україні почали 24 лютого. І станом на сьогодні вакцинували вже більше 12 тисяч людей. Під час першого етапу вакцинацію отримують в основному медики та військові. Однак сьогодні головний санітарний лікар України зазначив, що лікарям дозволили щепити громадських діячів. Однак лише за умови, коли залишається вільна доза вакцини після відкриття флакону. Наприклад якщо та людина, котра раніше давала згоду, безпосередньо перед щепленням відмовилась від ін’єкції. 

Керівництво країни вважає, що до кінця цього року отримати щеплення зможуть усі охочі. 

Нагадаємо, на Львівщині зафіксували 646 нових випадків хвороби за останню добу. Область належить зараз до помаранчевої зони.