Міносвіти запускає онлайн моніторинг працевлаштування випускників

Міністерство освіти та науки має намір впровадити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти. Про це під час засідання колегії МОН повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, пише Osvita.ua.

За словами очільника міністерства, система вищої освіти в Україні спроможна забезпечити якісну підготовку фахівців із врахуванням сучасних вимог та світових стандартів.

«Зусиллями співробітників міністерства опрацьовано та представлено низку нормативно-правових актів, що сприятимуть підвищенню рівня якості освіти, її доступності та популяризації в українському суспільстві», – зазначив Сергій Шкарлет.

Також Шкарлет назвав інші цілі, над якими працює МОН. Зокрема, готуються до затвердження та впровадження Стратегії розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки, запровадження електронного ліцензування діяльності у галузі вищої освіти, підписання кредитної угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку для підтримки реформ.

Також планують розробити та запустити Єдину електронну платформу у галузі набору іноземних студентів.

Нагадаємо, що Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. За проголосували 226 народних депутатів. До цього з 25 червня 2020 року він виконував обов’язки очільника МОН.