Мінздоров`я повідомило за яких умов в Україні будуть”червоні” зони

Міністерство охорони здоров’я хоче повернути в Україні адаптивний карантин, за яким регіони розподіляли на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу. Про це сьогодні, 5 лютого, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час виступу у Верховній Раді.

Україну поділятимуть на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де «зелена» — із найменшим рівнем поширення вірусу, а «червона» — із найбільшим.

Відтак, обмеження “червоної” зони будуть вводити в разі збільшення навантаження на медсистему.

«Якщо буде збільшуватися навантаження на медичну систему такими темпами, які можуть призвести до колапсу, в такому випадку на території цього регіону буде вводитися червоний рівень небезпеки, який передбачатиме жорсткі карантинні обмеження», – заявив Степанов.

Зокрема, якщо ліжка з киснем у лікарнях будуть заповнені на 65% або буде зростання на понад 50% кількості госпіталізованих упродовж 7 днів, то комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) вводитиме в регіоні посилений карантин до стабілізації ситуації.

Також за словами Степанова, наразі в Україні є 66 848 ліжок для пацієнтів із COVID-19, із них понад 56 тисяч забезпечені киснем.

Нагадаємо, що карантин в Україні продовжили до 30 квітня.