Місія: “Зібрати дитину до школи”

Новий навчальний рік не за горами – батьки вже почали збирати дітей до школи. А це не таке вже й легке завдання. Серед розмаїття шкільних товарів розбігаються очі, та й ціни «кусаються». Скільки ж коштує зібрати дитину до школи цьогоріч дізнавалася журналістка радіо ПЕРШЕ Вікторія Мисак.

 Сорочки та блузки від 350 гривень. Взуття – 400 та більше. Спортивна форма коштує як для дорослих. А ціна на якісний ранець стартує від 1000 гривень. Такі цінники висять на Краківському ринку за три тижні до початку школи. Зібрати першокласника «з нуля»  за скромними підрахунками обійдеться у щонайменше 6 тисяч гривень. Трохи дешевше коштуватимуть збори учнів середньої та старшої школи.

Наша героїня пані Галина готує до школи двох дітей: доньку третьокласницю та сина дев’ятикласника. Розповідає, що підготовку розпочинає заздалегідь, адже так економніше:

“Зазвичай одяг я купую у магазинах, на базарах. Багато грошей іде на канцтовари, на одяг, на спортивний одяг”.

У Кабміні цьогоріч вирішили фінансово допомогти українським сім’ям зібрати дітей до школи. Саме тому напередодні анонсували, що кожна дитина з малозабезпеченої багатодітної родини в серпні отримає по 2000 гривень. Аби отримати цю допомогу жодних довідок збирати не потрібно. Нарахування коштів відбувається автоматично, – розповідає заступниця керівника міського управління соціального захисту населення Леся Дронь.  

Будуть відбиратися багатодітні сім’ї: ті, де є діти від трьох дітей. І будуть виплачуватися кошти у розмірі 2 тисячі гривень на кожну дитину” від 6 до 18 років”.

Окрім цього на Львівщині діє програма допомоги малозабезпеченим сім’ям на підготовку до школи. Це – півтисячі гривень на родину. Однак виплачують їх тільки тим сім’ям, у яких четверо і більше дітей.


Теми: