Міський штаб з протидії коронавірусу пропонує нові карантинні обмеження

Нові обмеження, які можуть запровадити у Львові найближчим часом, розгляне сьогодні, 6 жовтня, міська комісія з питань ТЕБ і НС. Напередодні ці питання проговорили у міському штабі з протидії коронавірусу. 

Зокрема, за словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, цілком ймовірно, що за тиждень-два йтиметься про закриття освітніх закладів. Також додаткові обмеження щодо роботи закладів дозвілля, культури та всіх локацій, де може бути значна кількість контактів, скасування масових заходів.

Тобто штаб запропонує, а детальні рішення буде приймати комісія. Адже за всіма показниками Львів може найближчим часом перейти в «червону» зону»., – прокоментував Андрій Москаленко. 

Щодо роботи медичних закладів. Штаб пропонуватиме комісії ТЕБ і НС призупинити у Львові планові госпіталізації. Щоб медзаклади переформатувати на лікування хворих на  COVID-19 і, звичайно, невідкладні  випадки. Від сьогодні хворих на COVID-19 прийматиме також 8-ма лікарня. З понеділка, ймовірно, доєднається 5-та лікарня.

І вакцинація. Міський штаб вирішив з четверга (7 жовтня) запускати додаткові бригади вакцинації, які будуть працювати на комунальних підприємствах, щоб додатково захистити працівників. 

За оперативними даними, за минулу добу лабораторні центри Львівщини виявили 645 позитивних ПЛР-тестів, з них львів’ян – 222. Загалом в стаціонарах перебуває 437 осіб: 405 з них має Covid-19, 31 – у реанімації, 13 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 52 особи, виписано – 45.