На будівництво нового гуртожитку ЛНУ Івана Франка виділили 50 млн грн

Загальна вартість будівництва студентського гуртожитку, згідно із проєктно-кошторисною документацією та експертизою, становить 108 млн грн.

Народні депутати проголосували за виділення коштів на будівництво нового гуртожитку для Львівського національного університету імені Івана Франка. На зведення будівлі скерують 50 мільйонів гривень. Про це під час робочого візиту до Львова повідомив президент України Володимир Зеленський.

Загальна вартість будівництва студентського гуртожитку, згідно із проєктно-кошторисною документацією та експертизою, становить 108 млн грн. Суму у 50 мільйонів спрямують на будівельно-монтажні роботи. Для завершення будівництва та введення об’єкту в експлуатацію, у майбутньому потрібні будуть додаткові кошти. Із цим клопотанням уже звернулися до органів центральної влади.

Додамо, зараз на 19 факультетах Львівського національного університету імені Івана Франка здобувають освіту майже 22 тисячі студентів, 650 аспірантів, навчаються іноземці з понад 30 країн світу. Щороку помітно зростає кількість абітурієнтів зі сходу України.

Нагадаємо, що про будівництво нового, 9-го йшлося ще у 2017 році. Тоді народні депутати від Львівщини просили 110 млн гривень з бюджету.