На інклюзивну виставу “Погляд” зібрали понад 58 тис. грн: скоро вона побачить світ

Протягом двох місяців  на колективному фінансуванні проектів – Спільнокошті тривав збір грошей на гастролі вистави «Погляд», у якій грають діти з порушенням зору разом з професійними акторами танцюристами та музикантами гурту TroyeZillia.

Планували зібрати 55 555 гривень, натомість вдалось зібрати навіть більше – 58 150 гривень.

Цих грошей вистачить, щоб поїхати  на 4 театральні фестивалі. Кошти покриють витрати на проїзд, проживання та харчування.Тож колектив з нетерпінням чекає завершення карантину, щоб втілити цей план. А вже у грудні вистава «Погляд» представлятиме Україну на Міжнародному онлайн форумі-фестивалі “ArtsAccess”, присвяченому питанням мистецтва та інвалідності, який проводить Британська Рада, Гете Інститут, бюро “Креативна Європа” в Україні, Український культурний фонд та НГО “Інша Освіта» за підтримки  Європейского Союзу за програмою “Дім Європи”.

Спеціально для цього фестивалю і за його підтримки створили професійний відео запис вистави у театрі Лесі Українки.

“Ми щиро вдячні усім за внески на підтримку нашого проекту. Благодійниками стали не тільки наші знайомі чи люди, які цікавляться театром. Допомагали й ті незнайомі нам раніше люди, кому просто сподобалася наша вистава і вони хочуть, щоб вона мандрувала далі”, – розповіла  ініціаторка проекту Анастасія Войтюк.

Довідка: «Погляд» – це унікальний інклюзивний проект, в якому беруть участь діти із порушенням  зору та професійні митці Львова. Вистава піднімає важливі соціальні проблеми надмірної опіки та булінгу, з якими діти з інвалідністю та й без інвалідності стикаються  в реальному житті.  

Продюсує виставу львівська організація «Непротоптана стежина», що займається втіленням мистецьких та освітніх проектів, а також вже протягом 20 років активно промує і розвиває інклюзивний компонент в культурі.

Ініціаторка та кураторка проекту – Анастасія Войтюк, режисерка – Анна Єпатко, хореографиня – Марія Бакало.

У 2019 році проект “Погляд” став переможцем соціально культурних проектів Львова, та отримав підтримку від управління культури Львівської міської ради, а також став одним із інклюзивних проектів, який отримав фінансування від Українського Культурного Фонду.