На Львівщині через укус змії двоє людей в реанімації

У четвер, 30 липня, двоє людей з Львівської області потрапили до реанімації через укуси змій. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у Головному управлінні ДСНС у Львівській області.

У першому випадку до реанімаційного відділення Турківської центральної районної лікарні госпіталізували 50-річну яка проживає  у с. Карпатське Турківського району.

«Постраждала поступила до медичного закладу із діагнозом «укус змії правої ноги». Стан потерпілої – важкий», – йдеться у повідомленні рятувальників.  

Цього ж дня в реанімаційне відділення Бродівської центральної районної лікарні поступив  18-річний хлопець, який проживає у с. Бовдури Бродівського району. Змія вкусила хлопця за ліву ногу. Його стан – середньої важкості.

Нагадаємо, вирушаючи в ліс, будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.

Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.