На Львівщині триває блокада вагонів із російським вугіллям

Активісти вимагають відставки очільника поліції Львівщини

Представники спілки ветеранів АТО/ООС та Штабу блокади торгівлі із окупантами зустрілись учора у Соснівці із представником президента, головою комітету з питань паливно-енергетичного комплексу ВР Андрієм Герусом, народними депутатами та керівниками вугільної галузі України. Вони озвучили свої вимоги, після цього сторони домовились продовжити перемовини.

Фото: Fb-сторінка Штабу блокади торгівлі з окупантами

«Ветерани передали представнику президента свої вимоги. У свою чергу представник президента розповів про своє бачення програми розвитку української енергетики та перспективи отримання енергетичної незалежності від країни – агресора РФ. Сторони домовилися продовжити переговори і обговорення вимог учасників блокади російського вугілля. Обов’язковою умовою продовження переговорів Ветерани і Штаб блокади торгівлі з окупантами поставили негайне припинення будь-яких подальших спроб силового розблокування ешелонів з російським вугіллям. Блокада триває», – повідомляють на офіційній сторінці Штабу блокади торгівлі із окупантами.

Нагадаємо, у суботу поліція силою розблоковувала ешелони із російським вугіллям у Соснівці. Активісти повідомили про побиття поліцейськими і вимагають відставки головного поліцейського області Василя Віконського. Правоохоронці ж заявляють, що з їх сторони постраждало 8 працівників. Затримано 28 активістів.