На Львівщині більше дітей почали хворіти на коронавірус

Якщо у квітні була одна хвора дитина, у травні – троє, то впродовж липня-серпня в середньому є до 30-40 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19.

Усіх дітей лікують у Львівській обласній дитячій лікарні “Охматдит”. І станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні там є 14 хворих. Всього за період карантину у “Охматдиті” лікувались 180 дітей. На щастя, не було жодного летального випадку. Загалом, дітей хворіє набагато менше, аніж дорослих. І особливість перебігу хвороби у дітей відрізняється.

«У дорослих коронавірус викликає дихальну недостатність і пневмонії, у дітей таких пневмоній є в середньому 20-25%. Решта – це прояви загальної інтоксикації: гарячка, розлади кишково-шлункового тракту. Такі діти вимагають стаціонарного лікування, щоб проводити відповідну інтенсивну терапію», – розповідає директорка Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

Зазвичай діти перебувають у лікарні до тижня, якщо немає ускладнень. Додамо, що найменшу дитину, яку лікували від коронавірусу була новонароджена. Найстаршому пацієнту дитячої лікарні було 17,5 років. А переважають діти раннього віку – до 3-4 років.