На Львівщині перший сніг випаде у вигляді дощу

Попри те, що мешканців східної та центральної України вже потішив перший сніг, на Львівщині зимової казки очікувати наразі зарано. Про це Радіо ПЕРШЕ розповіла синоптикиня Львівського гідрометцентру Галина Ярема.

За її словами, завтра 19 листопада буде хмарно, з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці буде слабкий туман. Вітер південний: вночі 5-10 м/с, а вдень 9-14 м/с. Нічна температура буде від -1°…+4°, вдень буде +7°… +12°.

А перший сніг на Львівщині варто очікувати у п’ятницю, але найімовірніше побачимо ми його лише у вигляді дощу, каже Галина Ярема.

«20 листопада чекаємо зміну погоди. Погода буде хмарною, очікуються опади: дощ з переходом у мокрий сніг. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний 9-14 м/с. І температура упродовж доби +2°…+7°».

На вихідних, 21 та 22 листопада, синоптикиня прогнозує на Львівщині хмарну з проясненнями погоду. Істотних опадів не буде, вітер переважатиме західний 7-12 м/с. Вночі температура становитиме -1°…-6°, вдень 0°…+5°.

Галина Ярема також звертає увагу на те що, попри пониження температури на вихідних, подальших суттєвих морозів на Львівщині наразі не очікують.

«Температура буде поступово падати. 18 та 19 листопада – це два останні теплі дні. А надалі з 20 листопада температура повітря буде падати, але все одно в найближчому майбутньому настільки зимової і низької температури не буде».

В понеділок, 23 листопада, синоптики прогнозують хмарну, але з проясненнями погоду. У першій половині дня без опадів, а от після обіду місцями дощитиме. Вітер західний 7-12 м/с. Нічна температура триматиметься на позначці 0°, вдень 0°…+5°.