На Львівщині погіршується епідемічна ситуація: що відомо

Щодня на коронавірус у Львівській області хворіє кожна 3-5-та людина. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у Львівській обласній держадміністрації.

Також складна ситуація із ліжками для хворих. У районах найбільш завантаженими є Стрийська міська лікарня та міська лікарня Стебника.

 Щодо Львова, то станом на ранок на лікуванні у місті перебуває 1 442 хворих. Найбільш завантаженими є Львівська обласна інфекційна лікарня, там зайнято 90% ліжок, Центр легеневого здоров`я заповнений повністю. Трохи краща ситуація у Винниківському госпіталі, лікарні швидкої медичної допомоги та у  8-ій міській клінічній лікарні.

“Пацієнти в нас перебувають на лікуванні лише у закладах першої хвилі. Тому що це ці заклади охорони здоров`я, які законтрактовані з Національною службою здоров`я на пакет “ковід” і мають можливість отримати фінансування для лікування пацієнтів з коронавірусом та підозрою на нього. У закладах другої хвилі у нас пацієнтів немає”, – розповів директор департаменту охорони здоров`я ЛОДА Орест Чемерис.

Додамо, що за минулу добу по одному хворому виявили у Бродівському, Самбірському , Старосамбірському, Жидачівському, Мостиському та Буському районах, у місті Стебнику, Самборі, Трускавці та Моршині. По двоє хворих у Дрогобицькому та Стрийському районах. Натомість у Турківському районі не зафіксували жодного хворого.

І нагадаємо, що загалом на Львівщині за добу виявили 365 нових хворих, серед них 127 львів`ян.