На Львівщині приводять до належного стану укриття

У разі надзвичайної ситуації на Львівщині, місць для сховку вистачить усім. Фонд захисних споруд області становить 937 укриттів. Щоправда повністю для тимчасового прихистку готові лише 100 з них. Особливо спокійними мають бути львів’яни. 

“Відповідно до інформації Львівської міської ради, найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення є у два рази більше ніж населення самого міста,” – розповів начальник відділу захисту населення обласного департаменту з питань цивільного захисту Володимир Кравцов.

Зараз у Львівській області працюють над тим, щоб привести усі укриття до належного стану. Також у громадах мають стояти вказівники, які ведуть до сховищ. 

“І питання приведення до порядку тих найпростіших укриттів. Тобто, знову ж таки, ті підвали треба почистити, елементарні речі на якесь світло, елементарні якісь лавки, вода і якісь засоби, можливо аптечка, щоб можна було надати першу медичну допомогу за необхідності,” – пояснив директор обласного департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз.

Для укриття цивільного населення в основному передбачені споруди подвійного призначення або найпростіші укриття. Це підземні переходи, цокольні поверхи будівель, підземні паркінги, торговельні центри, а також  підвали житлових будинків.

Дані про розташування будь-якого виду укриттів можна отримати в органах місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій, житлово-експлуатаційному об’єднанні, асоціації та об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків.

фото: ілюстративне