На Львівщині ремонтують дорогу до пункту пропуску Грушів-Будомєж

Дорога Т-14-03 Грушів – Немирів дочекалась ремонту.

Тут уже влаштовують тонкошарове покриття від кільцевої транспортної розв’язки до контрольного пункту пропуску Грушів – Будомєж. У Службі автомобільних доріг кажуть, що такою є світова практика, яка успішно себе зарекомендувала.

«Суміш для тонкошарового покриття готується з трьох видів щебеню, окремо подається емульсія, вода та цемент. В комп’ютері оператор задає правильно відсоткове співвідношення складових. Після того як дорожня машина починає рухатися, одразу «лягає килим» тонкошарового покриття. Таку емульсію на дорозі Грушів – Немирів влаштуємо у два шари загальною товщиною 2,5 см та на протяжності 3 км. Вона у поєднанні з водою заповнить всі тріщини. Пізніше волога випаровується, натомість всі щілини залишаються залиті бітумом. Поверхня дороги стає шероховатою, що значно покращує зчеплення з колесами автомобіля. Така методика дозволяє захистити існуюче асфальтобетонне покриття від передчасних руйнувань та подовжує міжремонтний термін експлуатації дороги на 5-7 років» – розказує речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар.

Додамо, нещодавно на цій ділянці влаштували додаткову смугу для руху транспорту, що дозволить суттєво розвантажити проїзд прикордонною дорогою у напрямку від міжнародного пункту пропуску Грушів – Будомєж.

Також на об’єкті влаштували прикромочні лотки та завершують оботи із влаштування водоскидів із проїзної частини для забезпечення водовідведення і встановили опори для зовнішнього освітлення.

Крім цього, кільцеву транспортну розв’язку облаштували бордюрним каменем та фігурними елементами мощення.