На Львівщині трьох дітей госпіталізували з отруєнням грибами

Нещастя сталося у селі Верхня Рожанка Сколівського району.  Дітей госпіталізували до реанімації сьогодні, 28 вересня, близько 06:00. Постраждалі віком шість, п’ять та десять років.

При отруєнні грибами важливо одразу надати першу медичну допомогу, ще до приїзду швидкої.

“Завдання – промити шлунок, дати людині велику кількість простої води. Дуже добре, якщо організм сам дасть блювотну реакцію. Якщо ж ні, то викликати її самостійно. Це до приїзду швидкої, швидку обов`язково потрібно викликати”, – розповів радіо “Перше” інструктор курсів першої медичної допомоги Григорій Мацишин.

Також парамедик наголошує, що перед тим як їсти гриби, треба точно бути впевненим, що вони не несуть загрози життю та здоров`ю.

“Завжди буде правильно не збирати та не їсти тих грибів, які ми не знаємо, або не впевнені, що їх можна їсти. Наприклад, є такий гриб – мухомор білий, його часто можна сплутати з шампіньйонами чи печерицями і теж отруїтись”, – додав Григорій Мацишин.

І навіть якщо ви впевнені, що гриби їстівний, суворо дотримуйтеся технології приготування та консервування грибів! Пам’ятайте, що готувати гриби необхідно у той день, коли їх зібрали, інакше у них утворюється трупна отрута. А неправильно приготовані консервовані гриби можуть призвести до тяжкого захворювання – ботулізму. Якщо у Вас з’явилися перші ознаки отруєння грибами, негайно зверніться до лікаря.