На Львівщині відкрили перший в Україні парк сучасного мистецтва

У селі Стрілки на Львівщині відкрили новий скульптурний парк PARK3020. Тут представленні роботи сучасних українських митців. Це перший громадський парк сучасного мистецтва в Україні.

Наразі парк налічує близько 40 робіт авторства, зокрема, Назара Білика, Анни Звягінцевої, Олексія Золотарьова, Антона Логова, Анни Надуди та Богдана Томашевського.

Назва парку 3020 символізує дату відкриття та одночасно амбіції розвитку.

«Це парк майбутнього, який робить свій перший з тисячі кроків в історію. У PARK3020 ми залучаємо митців з різних куточків країни, щоб комплексно представити еволюцію та перспективи української скульптури. Парк представляє національній та міжнародній спільнотам імена тих, хто формує майбутнє культури тут і зараз», – зазначили творці проєкту.


Скульптура «Простір навколо» присвячена взаємодії людини та навколишнього середовища, дослідженню специфіки побудови форми та сприйняття її нашою свідомістю. З одного боку, скульптура сфокусована на образі людини, а з іншого – людські обриси розчиняються в ідеальній формі сфери, а разом з нею – у просторі. Автор Назар Білик 


Скульптура «Вухо» Олексія Золотарьова

«Уміння чути – великий дар Всесвіту нам. Сьогодні у потоці нескінченної інформації необхідно бути гранично уважними й акуратними в тому, що саме сприймати. Адже в цьому наше життя, майбутнє, якість, сенс».


«Хаяо Міядзакі каже, що Людина та Дерево – найкращі друзі. Я згодна, так і має бути», – Анна Надуда, авторка скульптури Біоморф.

PARK3020 покликаний дати можливість скульпторам реалізуватися в межах країни й заявити про себе на міжнародній арені, а відвідувачам подарувати новий досвід взаємодії з мистецтвом.

Вхід у парк безкоштовний, але за попередньою реєстрацією.