На Львівщині водій вантажівки висипав щебінь на дорогу

Водій вантажівки DAF, який перевозив щебінь, у передмісті Львова відмовився проходити ваговий контроль Укртрансбезпеки і висипав на дорогу вміст автомобіля. Його за це оштрафували і змусили прибрати.

Інспектори Укртрансбезпеки хотіли провести ваговий контроль цього авто. Адже перевантажені автомобілі спричиняють руйнування дорожнього покриття. Проте водій відмовився, ймовірно, маючи надлишковий вантаж в авто. Він висипав вміст вантажівки на дорогу.
У результаті до відповідальності притягнули і водія, і власника транспортного засобу. Перевізника зобов’язали прибрати щебінь з дороги. Він оплатив послуги екскаватора і додаткового вантажного автомобіля для прибирання. Щебінь завантажили у два автомобілі та вивезли.
Інспектори Укртрансбезпеки склали протоколи за ст. 164-1 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності), що передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу, та за відмову від проходження габаритно-вагового контролю (штраф від 1,7 до 3,4 тисяч гривень).

Окрім того, патрульні склали протокол на 27-річного водія за ст. 139 КУпАП (пошкодження шляхів, залізничних переїздів, інших шляхових споруд та технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів для їх усунення), що передбачає штраф 340 грн.