На Львівщині завершили ремонт прикордонної траси

Один із найбільших інфраструктурних проектів завершили на Львівщині. Ідеться поро дев’ятнадцяти кілометрову трасу Мостиська-Краковець. Це шлях, який сполучає два прикордонні пункти пропуску: Шегині-Медика і Краковець-Корчова.

Щоб оновити покриття витратили понад 120 мільйонів гривень. Частину коштів отримали від Європейського союзу у межах програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, розповідає заступник очільниці Львівської облради Юрій Холод.

 «Наше лице – це наші кордони. Відповідно ми, гості, наші партнери повинні в’їжджати по якісних європейських дорогах. І цей проект дав старт, бо він найбільший по Україні по розвитку дорожньої інфраструктури».

На автомагістралі перестелили дорожнє покриття, нанесли розмітку, облаштували водовідведення, тротуари та встановили автобусні зупинки.

Щоб відремонтувати дорогу із обласної скарбниці виділили 46,5 мільйонів гривень, ще майже 30 мільйонів з державної, 1,5 мільйона євро з європейських фондів, продовжує виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин.

«Це найбільший розмір гранту в рамках програми транскордонного співробітництва, який залучила Служба автомобільних доріг у Львівській області. Це про налагодження співпраці, якої до того часу не було. Це про перспективи в подальшому щодо залучення коштів на розбудову інфраструктури».

Більше про нові прикордонні магістралі у сюжеті телеканалу «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ»: