На Львівщині збиратимуть гроші на медобладнання для немовлят

В усіх регіонах України, зокрема і на Львівщині, у період з 1 квітня по 30 вересня відбуватиметься 16-та Всеукраїнська акція «Серце до серця» під гаслом «Здорові немовлята!». За 15 років діяльності фонду зібрали понад 42 млн гривень, за які придбали медичне обладнання й передали його в безкоштовне користування в територіальні медичні об’єднання кожної області.

Цьогоріч кошти збиратимуть, щоб придбати неоталогічне медобладнання у дитячі відділення лікарень і пологові будинки України. На Львівщині це буде Львівська обласна клінічна дитяча лікарня «Охматдит». Наразі співпрацюють лише з нею.

Представниця фонду у Львівський області Ольга Якимів у коментарі Радіо ПЕРШЕ розповіла, що у межах акції відбуватимуться різні проєкти, але їхнє проведення залежить від епідемічної ситуації.

“Поки що ми співпрацюємо з деякими громадськими організаціями, зокрема з Української медичною студентською асоціацією. Ми вже з ними, в межах попередньої акції, проводили проєкт, де зібрали майже 8 тисяч гривень. Також наші скриньки будемо розміщувати у закладах харчування, салонах краси, спортзалах. Але це залежить від того наскільки будуть відкриті цьогоріч власники, зважаючи на епідситуацію”, – повідомила Ольга Якимів.

Після завершення акції, 30 вересня, проведуть підсумки, підрахують зібрані кошти і вже тоді закуплять необхідне медобладнання для немовлят. До слова, торік у Львівській області вдалось зібрати 27 тисяч гривень на закупівлю електрокардіографу.

Про деталі акції можна прочитати на офіційному сайті фонду «Серце до серця».