Китайська вакцина від Covid-19 вже у Львові

Вона має тренувати імунітет.

Китайський “CoronaVac” уже у Львові. В область доставили 11 240 доз вакцини фармацевтичного виробника “Sinovac BioNTech”. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

“CoronaVac” є інактивованою вакциною, тобто діє, використовуючи вбиті частинки вірусу, тренуючи таким чином імунітет. Цей тип вакцин активно використовується для щеплень проти багатьох хвороб, зокрема, так діють вакцини проти дифтерії, гепатиту B і поліомієліту. Термін придатності вакцини “CoronaVac” становить 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна за температури 2-8°C. Вакцина “CoronaVac” випускається в однодозових флаконах”, – розповів керівник департаменту Орест Чемерис.

За його словами, у Львівській області вже пройшли навчання 3 бригади, які розпочнуть вакцинувати мешканців цим препаратом.

Далі в онлайн-навчанні братимуть мобільні бригади, які були навчені для роботи з «AstraZeneca» (Covishield). Зараз проходить третій етап вакцинації, під час якого щеплять працівників освіти, які залучені до проведення ЗНО, маломобільні групи населення та іхніх опікунів.