На “Першому Західному” покажуть французьку весну

П’єте каву, милуючись вежею Високого Замку, а хотіли б – Ейфелевою? Мрієте про лавандові поля Провансу і французьку весну десь у Парижі? Карантин вам завадив?

На “Першому Західному” стартує французька весна. Однойменний фестиваль відбувається в Україні вже сімнадцять років поспіль. Об’єднує десяток міст і зближує дві культури. Кінопокази, вистави й вуличні дійства. Чимало подій запланували й у Львові, проте карантин дещо змінив плани.

«Фестиваль зараз відбувається в містах на Сході, де це дозволяють санітарні умови. Але ми змогли адаптувати частину програми. Будуть онлайн-покази французьких фільмів з українськими субтитрами, кожен зможе переглянути в себе вдома», – каже директор «Альянс Франсез» у Львові Ніколя Фасіно.

А поки організатори сподіваються, що таки вдасться зустрітись із публікою наживо, “Перший Західний” приймає карантинний виклик і перетворює його на шанс. 

Бо ж якщо Львів називають маленьким Парижем, то наша студія на мить стане його Єлисейськими полями. Творимо французьку атмосферу на “Першому Західному”.

«Як інформаційний партнер альянс франсез ми висвітлювали події французької весни, цього разу наш проект є унікальний тим, що ми стали частиною цього процесу, і локація, одна з локацій це є Перший Західний, де буде відбуватися співочий проект», – каже директорка телерадіокомпанії «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ» Ольга Цап.

Вмикайте вже у цю неділю, о 13:00, телеканал “Перший Західний”. Буде цікаво.