На площі Ринок у Львові освятили воду: набрати її можна упродовж дня

Сьогодні, 19 січня, у Львові не було традиційного загальноміського освячення води на свято Богоявлення. Водночас перед Ратушою встановили резервуар на 1200 літрів для освячення води.  Її зранку освятив капелан міської ради отець Павло Дроздяк. Львів’яни упродовж дня можуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуару. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили упресслужбі Львівської міської ради.

«Сьогодні ми разом святкуємо величний празник Богоявлення, коли Бог об’явився людям. Об’явився у Своєму Синові і засвідчив про це Дух Святий, що «Ти є Син Мій улюблений, у Тобі Моє уподобання!».

Так, усі ми є улюблені. І сьогодні, у такий непевний час, нам так необхідно, про це чути. Чути, що «Ти є люблений. Я люблю тебе! Я дбаю про тебе. Бо колись Я зодягнувся у тебе, щоб сьогодні ти мав білосніжну одежу».

Ми всі є возлюблені, і одягнені у Христа. Адже, як ми молимося у тайні хрещення: «Ви, що у Христа хрестилися, у Христа зодягнулися». І всі ми сяємо тією Божою благодаттю і Божою славою. Тому так важливо, щоб ми відчували Божу присутність і Божу любов постійно у своєму житті.

Сьогоднішнє свято є унікальним для Львова, бо маємо нагоду стати причасниками цієї води живої води, яку ми освятили разом — всі конфесії нашого міста. Цього року це святкування ми спільно зробили максимально спокійним, теплим, милим, але дотримуючись нашої львівської традиції.

Відзначу, що як каже пророк Ісая, сьогодні празник для тих, у кого полохливе серце. Празник для тих, у кого полохливе серце, щоб знали, що з нами Бог! Христос рождається! Христос хрещається!», — зазначив отець Павло Дроздяк.