На Самбірщині розформовують пожежну команду

Вона почала працювати лише 5 років тому.

Біля Самбора у селі Містковичі розформовують пожежну команду. Її створили лише у 2016 році, тоді село входило до складу Бабинської ОТГ.

Після адмінреформи у Новоколинівській територіальній громаді вирішили, що утримувати рятувальників їм буде надто складно. Коштуватиме – це громаді більше мільйона гривень. Тут навіть збирали підписи, аби пожежну частину залишити. Сподівалися навіть зменшити витрати.

Проте все ж 1 червня приміщення надзвичайники мають звільнити. Це позбавить роботи вісьмох людей, а місцеві села залишаться без захисту.

Більше про це дізнавались журналісти “Першого Західного” у програмі ОЧІ.

Розформування пожежної бригади у Новокалинівській ТГ

Люди без роботи, мешканці десятка сіл – без захисту. На Львівщині, у Новокалинівській територіальній громаді, розформовують місцеву пожежну команду. Її створили на Самбірщині ще 2016-го. Восьмеро добровольців після вишколу з професійними деесенесниками стали на варту. У віддалені пункти рятувальники з райцентру частенько не встигали домчати сільським бездоріжжям. Наші ж герої – прибували швидше. Та після адмінреформи й виборів нові урядники їм вказали на двері. Невигідні, мовляв, та й працюють напівлегально.

Опубліковано ОЧІ Середа, 14 квітня 2021 р.

Читайте також: