На Сколівщині 50 молодих людей проходять християнський вишкіл

Департамент військового капеланства патріаршої курії УГКЦ та громадська організація «Українська молодь – Христові» організували оригінальний табір на Львівщині.

Він триває зараз в урочищі «Дубравка» на території національного природного парку «Сколівські Бескиди». Християнський військовий вишкільний табір «Захисник» стартував 19 липня та відбуватиметься 10 днів. Гасло табору – «Зі зброєю в руках і з Богом у серці».  

Програма табору складається з двох частин. Перший блок включає вишколи, що стосуються християнства, патріотизму та основ військової підготовки, гірського туризму. У цьому ж блоці – тренінги та гутірки.  У другій частині запланований великий рейд. Учасників розділять на три чоти по два рої по 8-9 осіб. Кожна чота, виконуючи своє завдання від проводу, робитиме декілька денних переходів.  

«Таборувальники самі організовуватимуть свій побут, самі готуватимуть, дбатимуть про облаштування своїх таборів, влаштовуватимуть мотузкові переплави через рівчаки. Остання частина рейду – коли всі чоти вийдуть в район гори Лопата», – розповіли організатори табору. 

А вже біля цієї гори разом відтворять історичний бій між УПА та німецько-угорськими військами, що колись тут відбувався. Кожна чота матиме своє завдання: хтось працюватиме в обороні, хтось в нападі.