На старті: у Львові в тестовому режимі запускають е-квиток

Пільговики зможуть використовувати картки «ЛеоКарт». Паралельно діятимуть звичайні посвідчення, що дають право на пільговий проїзд. 

З 13 січня у Львові стартує перший етап впровадження е-квитка. Випробовуватимуть автоматизовану систему оплати проїзду у громадському транспорті, тестуватимуть обладнання. Також допомагатимуть адаптуватись до нових умов пільговикам – аби кожен міг самостійно валідувати «ЛеоКарт».

Тобто ми вже поступово виводимо з використання посвідчення. З березня плануємо повністю перейти на надання пільговикам права  проїзду виключно на підставі транспортних карток «ЛеоКарт». Наше завдання на січень-лютий – максимально видати всім, хто звертається, транспортні картки», – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Таким чином до кінця лютого ще можна буде здійснювати пільгові поїздки на основі звичайних посвідчень.  Окрім того, на першому етапі продовжує діяти готівкова форма оплати. Вартість однієї поїздки – 10 грн. 

На другому етапі пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою спеціального мобільного застосунку, банківської картки, загальної або персоналізованої транспортної картки «ЛеоКарт».

Повноцінно запустити автоматизовану систему оплати проїзду у громадському транспорті Львова планують навесні. Як тільки це станеться, вартість паперового одноразового квитка зросте із 10 до 15 гривень. 

У “Львівавтодорі” закликають пільговиків, які ще не подали документи на отримання «ЛеоКарт», зробити це якнайшвидше. 

Зараз діє 26 пунктів, де приймають документи, 19 точок, де картки видають одразу. Ще у 17 – видають картки, оформлені в попередній період. Перелік – тут.

Для додаткової інформації або ж для попереднього запису працює гаряча лінія Леокарт. Її номер – 0800 303 007.