На Жидачівщині перекривали трасу через децентралізацію

Люди виступають проти ліквідації однієї із ОТГ у Жидачівському районі.

На Львівщині у Жидачівському районі мешканці перекривали трасу Мукачево-Івано-Франківськ-Львів. Протестувальники безперервно ходили через пішохідний перехід у селі Баківці, час до часу пропускаючи автомобілі екстрених служб та маршрутні автобуси. У такий спосіб протестували проти ліквідації Новострілищанської об’єднаної територіальної громади.

“Ми не хочемо, щоб нашу громаду закрили. Новострілищанська громада самостійна, її обрали серед Ходорівської та інших громад найпершу. Чому хочуть у нас її забрати? Тому що громада процвітає”, – розповідає протестувальниця Марія Рожак.

Протестувальникам вдалося  зустрітися з головою Жидачівської  райадміністрації. Вона запевнила, що про ніяку ліквідацію Новострілищанської громади мова не йде. Є поставлені обов`язки, які спроможна громада має виконувати.

“Спроможність громади , в першу чергу це є фінансові показники ,це чисельність населення не менше 5 тис. жителів і є ще одна вимога це забезпечення дітей шкільного віку. Власне такі вимоги перед громадою ставляться і їх треба виконувати”, – розповідає голова Жидачівської райдержадміністрації Марія Гучко

У найближчий час протестуввальники мають обговорити свої вимоги з представниками обласної влади. Якщо ж їхні вимоги не будуть підтримані, обіцяють знову перекривати дорогу. Наступного разу на триваліший час.