Нардепи проголосували за 47 млн грн на зарплати гірникам Львівщини

Сьогодні,17 вересня, Верховна Рада України підтримала зміни до цьогорічного державного бюджету, згідно із якими виділяються кошти для погашення заборгованості із заробітної плати перед гірниками шахти «Надія». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, який сьогодні перебуває із робочим візитом у Львові.

Зміни передбачають виділення 47 млн грн.

 «Ми закриваємо повністю заборгованість перед шахтарями – це 50 млн для шахти «Надія». Я з ними спілкувався. Грошей мало, грошей, чесно кажучи, немає, але на заробітну плату та робочі місця ми повинні завжди знаходити кошти», – зазначив президент.

Нагадаємо, фінансовий аудит шахти «Надія» виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства. Це призвело до значних збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам у понад 50 млн грн.

Через борги із зарплати в кінці серпня на шахті «Надія» розпочалися підземні акції протесту. Крім того, протестувальники перекривали дороги. Вони вимагали, аби перед ними погасили зарплатний борг.

Додамо, що шахта «Надія» – приватне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі, копальня не є дотаційна з держбюджету.

Фото: Галина Терещук/Радіо Свобода