Наступного тижня до Львова привезуть нову вакцину від коронавірусу

60 тисяч доз американського препарату “Moderna” прибудуть до Львова вже за кілька днів.

Це перша поставка цього препарату. Пізніше очікують ще стільки ж доз. Ним планують вакцинувати організовані колективи.

Про це розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

За його словами епідситуація залишається відносно стабільною. Кількість захворілих навіть у порівнянні з червнем – менша. Проте, за прогнозами українських та іноземних медиків, слід очікувати, що рівень захворюваності буде підвищуватися на період росту простудних сезонних захворювань.

Загрозу несе і новий штам коронавірусу Дельта.

“Міграційні процеси у розпал відпочинкового сезону у будь-якому випадку призведуть до поширення нового штаму вірусу в Україні. Тому, вкотре наголошуємо, що вакцинація – найдієвіший профілактичний засіб захисту від важкого перебігу ковіду», – сказав Олег Когут.

Він сказав, що у центрах вакцинації Львівщина продовжує використовувати «Coronavac». І очікує поставку вакцини «Pfizer» для використання у центрах.

“Вчора отримали 8190 доз «Pfizer», але ця партія призначена для продовження вакцинування визначених категорій, а саме – осіб, які очікують другу дозу, медичні колективи та освітян, – зазначив Когут.

Нагадаємо, за вчорашню добу на Львівщині зафіксували 24 нові випадки коронавірусу.