Національному парку у Яворові подарували три авто

Вони потрібні для патрулювання території.

Три автомобілі типу «Пікап» поповнили автопарк Яворівського парку. Їх закупили у межах реалізації міжнародного проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні».

“Переконаний, завдяки цим автівкам служба держохорони та інший персонал Яворівського національного парку зможе швидше реагувати на порушення, дії браконьєрів, краще патрулювати територію. Відтак має зрости ефективність роботи і зменшитися кількість порушень”, – розповів голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов.

Загалом національні парки у всій Україні отримали 31 такий автомобіль. Запланували також купити уніформу для працівників служби держохорони цільових природно-заповідних установ. А ще – розробити плани організації територій, збудувати та реконструювати основні будівлі. У перршочергових планах і розвиток екотуризму.

Додамо, проєкт «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» реалізується з метою збереження природних багатств України. Він впроваджується в рамках Німецького фінансового співробітництва і фінансується коштом Уряду Німеччини.