Незрячі діти озвучать книгу Львівської письменниці Галини Вдовиченко

Ліга непарних шкарпеток” львівської письменниці Галини Вдовиченко вже незабаром буде озвучена незрячим дітками.

Для цього проєкту до Львова приїдуть діти з усієї України. Першими прибудуть гості із Запоріжжя, Луцька, Рівного та Миколаєва. Їм роздадуть ролі, які вони озвучать у книзі Галини Вдовиченко і приступлять до роботи у студії звукозапису.

Допомагатиме дітям артист “Пікардійської терції” Ярослав Нудик. Він навчатиме їх акторської майстерності та роботи із мікрофоном.

“Окрім роботи в студії, діти матимуть екскурсію з аудіодискрипцією по Львову, яку вестиме Тарас Процак, за підтримки управління туризму Львівської міської ради. Екскурсія відбудеться 17 червня о 12.00 год., й стартуватиме від входу до Львівської опери. Того ж дня о 15.00 год. діти відвідають особливу виставу у Першому театрі – «Човен пливе», адаптовану для незрячих глядачів і орієнтовану на уяву, слух, запах, смак. Ось такий креативний тиждень проведуть юні та маленькі незрячі діти у Львові’, – розповіла керівниця Ресурсного центру Львівської політехніки, громадська діячка Оксана Потимко.

Додамо, незрячі діти приїдуть до Львова у межах реалізації проєкту «140 децибелів тиші», підтриманого управлінням соціального захисту Львівської міської ради. Загалом у створенні аудіокниги «Ліга непарних шкарпеток» братимуть участь 30 незрячих дітей, віком від 6 років з 13 регіонів України.

Організатором проєкту та всіх заходів є ГО «Фонд реабілітації незрячих» та Ресурсний центр Львівської політехніки.


Теми: