Номери для автівок видаватимуть по-новому: що зміниться

Вже завтра, 30 березня.

Номерні знаки для автомобілів вже від завтра, 30 березня, сервісні центри МВС будуть видавати інакше, ніж досі. Тому, що набуває чинності наказ, який встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них.

Тож відтепер належність транспортного засобу буде не до місця прописки власника, як є зараз, а до місця реєстраціх чи перереєстрації.

“Тобто, якщо для реєстрації автомобіля до сервісного центру МВС у м. Львові звернувся громадянин з Тернополя, чи Дніпра, він отримає номерні знаки з літеросполуками Львівської області — ВС або НС. Така зміна суттєво спростить процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, та знівелює фактор накопичення  номерних знаків з інших регіонів,  що у кінцевому результаті призведе до економії бюджетних коштів”, – пояснив начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко.

Однак ці вимоги не будуть поширбватися на номерні знаки, які люди залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.