Новонароджені українці матимуть гроші на освіту чи житло: ініціатива

Запровадження “економічного паспорта українця” занонсував сьогодні, 1 грудня, президент Володимир Зеленський.  Про це він заявив під час щорічного послання президента у Верховній Раді.

Мова йде про рахунки для дітей, на яких будуть накопичуватись кошти від сплати за використання надр.

“До 10 грудня вперше за всю історію я внесу законопроект про економічний паспорт українця. Відповідно до нього ці кошти – плата за використання наших надр – накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України. По досягненні повноліття діти зможуть використати ці накопичення для отримання освіти чи купівлі власного житла”.

За словами Володимира Зеленського, гроші на “економічний паспорт українця” з’являться завдяки змінам до Податкового кодексу. Відповідно до цих змін, збільшується плата за використання природних ресурсів.

Доповнення: 

Володимир Зеленський також занонсував запровадження “Української мрії”. Це програма, відповідно до якої обіцяють “5% кредиту в гривні кожному, хто платить податки – на придбання нерухомості, електромобіля, здобуття освіти чи зміни професії”.

Ще один анонс – у 2022 році стартує програма “Велика термомодернізація” – масове утеплення  багатоповерхівок та об’єктів соцінфраструктури.