Одна з десяти: як врятувати птахів взимку

До Львова з міграції почали повертатися птахи. Але, зважаючи на те, що Львів засипало снігом і на вулиці сильний мороз, птахи можуть не дожити до весни. Тому зараз дуже важливо підгодовувати пернатих, особливо дрібних пташок. Оскільки взимку, а особливо у негоду, кожен день для них може бути останнім. Про це у коментарі Радіо ПЕРШЕ розповів один із засновників Реабілітаційного центру для птахів «Вільні крила» Павло Кручок.

«Статистика говорить, що у звичайну зиму з десяти синиць гине дев’ять. Помирають вони не через хвороби, а тому що немає їжі. Один-два дні пташка не поїла – це смерть. Коли ми підгодовуємо птахів, то ми даємо їм шанс пережити цей день і дожити до весни».

За словами Павла Кручка, то у міських парках зараз найбільше горобців, синиць, також є зеленяки та чижики. Крім того, до міст почали повертатися щиглики. Чим найкраще підгодовувати птахів:

  • соняшникове насіння
  • просо
  • волоський горіх
  • арахіс
  • сало або будь-який тваринний жир

«Це ті продукти, які мають велику енергетичну цінність», зазначив Павло Кручок.

До слова, невеличка годівничка в середньому коштує 250 гривень. Але ви завжди можете самостійно зробити дерев’яну хатинку або своєрідну платформу для корму з підручних матеріалів. Вішати годівнички можна як на деревах, так і на власному балконі. Залучайте до доброї справи своїх рідних, друзів та сусідів, адже таким здавалося б простим вчинком ви можете врятувати не одне маленьке життя.