Паперові лікарняні можливі до 1 лютого за чотирьох умов

Попри те, що з 1 жовтня Україна перейшла на е-лікарняні, видача паперових листків непрацезнадності залишилась як виняток. До 1 лютого 2022 року паперові лікарняні можна оформити за 4 умов. 

Перелік “винятків” оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я:

  • листок непрацездатності, який виданий у паперовій формі до 1 жовтня, потрібно продовжити чи закрити;
  • вийшов час (сім днів), впродовж якого лікар може внести зміни до медвисновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медвисновків в електронній системі охорони здоров’я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров’я, а за її відсутності – головний лікар закладу;
  • у зв’язку з усиновленням дитини (протягом двох місяців з дати народження, зазначеного в свідоцтві про народження).  Листок непрацездатності видається на підставі рішення суду про усиновлення та свідоцтва про народження;
  • виникли технічні проблеми при передачі даних і це призводять до того, що неможливо видати е-лікарняний впродовж семи днів з моменту надання медвисновку про тимчасову непрацезданість.  

Нагадаємо, перехідний етап запуску е-лікарняних по всій Україні стартував у червні. З 1 жовтня видавати електронні лікарняні мають всі заклади охорони здоров’я. До єдиної інформаційної медичної системи за цей час вдалось підключити майже всі українські лікарні, а це близько 3 тисяч.


Теми: