Пенсійний фонд проіндексує пенсії вже у травні

Розмір підвищення не може бути менший, ніж 100 гривень.

Уже цього місяця Головне управління Пенсійного фонду проведе індексацію пенсій. Зроблять це на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” .

“Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Відповідно до згаданого рішення Уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень”, – розповіли у Львівській ОДА.

Крім того враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Перерахунок проведено автоматично, без особистих звернень, 591 тисячі пенсіонерів. А розмір пенсій підвищили 491 тисчі людей. Середній розмір підвищення – 185,13 гривень.

Виплата проіндексованих пенсій буде проводитись з 4 травня у встановлені пенсіонерам дати виплат на рахунок або ж через Укрпошту.