«Пік подолали, але розслаблятися зарано», – Орест Чемерис

Негативна динаміка захворюваності на коронавірус на Львівщині зберігається. Хоча є зрушення і пік третьої хвилі ми вже подолали, каже директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис. Зокрема, станом на сьогоднішній ранок, у реанімації львівських лікарень перебувають 226 людей, з них 59 підключені до кисню. Найбільше завантажена Львівська лікарня швидкої медичної допомоги – там 454 людей. Отож, розслаблятися ще зарано, як і пом’якшувати карантинні заходи.

«‎Ситуація на Львівщині залишається достатньо складною. Так, відзначаємо, що є позитивні зрушення, зокрема кількість госпіталізованих на 100 тис населення зменшується. Але говорити про те, що ми вже йдемо на різке покращення епідситуації, однозначно, не доводиться»

Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА

Також зберігається захворюваність і серед дітей. Зокрема новонароджених.

«У найважчому стані серед дітей, які наразі є у лікарні, новонароджена дитина. Вона народилася від хворої матері і теж має позитивний ПЛР-тест. Її стан на сьогодні важкий, є підозра на синдром Кавасакі. Крім цього, також на лікуванні перебуває 8 дітей з пневмоніями, є дитина, в якої після хвороби виявили серйозну гематологічну патологію»

Олександра Бурда, директорка львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ

Загалом у лікарнях області із коронавірусом лікують 3003 хворих. Нагадаємо, зростання кількості хворих тривало до початку квітня, а зараз у багатьох регіонах ситуація починає стабілізуватися. Спад захворюваності по Україні спостерігається вже 10 днів.