Після коронавірусу можна втратити до 70% волосся, – лікарка-трихолог Мирослава Новосільська

Зі стрімкою втратою волосся після COVID-19 можна боротись самостійно. Але, якщо додаються супутні захворювання і генетична схильність, тоді треба звертатись до медиків. 

Якщо це все з’єднується в комплекс, то людина втрачає до 70% волосся на шкірі голови. Це мегабагато…Це серйозна проблема”, – наголосила Мирослава Новосільська, к.м.н, лікарка-дерматолог, трихолог, онколог.

За останніх два роки пацієнтів зі скаргами на різке випадіння волосся суттєво побільшало, – розповіла лікарка у програмі “Про здоров’я” на радіо ПЕРШЕ. Особливо зачіпило людей, які перехворіли коронавірусом у важкій формі, приймали велику кількість антибіотиків і гормональних препаратів. А зараз ще й додалась вакцинація від COVID-19. 

“Дуже часто, незалежно від того, яка назва вакцини, приходять люди з випадінням волосся. Тільки воно вже іншого генезу, іншого характеру. Якщо після Ковіду волосся випадає по всій шкірі голови поодинокими волосинками, то купками випадає після вакцинації”. 

Перше, що треба зробити при різкому випадінні волосся після коронавірусу чи вакцинації – здати біохімічний аналіз крові.

Подивитися в який дефіцит ви загнали свій організм і спочатку вивести організм з цього дефіциту.” 

Мирослава Новосільська категорично не рекомендує одразу вдаватись до мезотерапії – “ніяких ін’єкцій в той період в шкіру голови”. Мовляв, спочатку лікар повинен зупинити  випадіння волосся, а тільки згодом стимулювати його ріст у той чи інший спосіб. 

І ще одна порада, яка буде корисною для кожного, хто дбає про своє волосся. Тут немає значення – хворів на Ковід чи ні, вакцинувався чи ні. Треба вживати побільше тих продуктів, які “мають гичку”. Це морква, буряк, петрушка, молода кукурудза тощо. 

https://soundcloud.com/user-2462259/pro-zdorovya-nayposhirensh-khvorobi-shkri-volossya-ta-ngtv-ta-khn-fataln-nasldki