Подорожчають чи ні: у Львові обговорять тарифи на проїзд у транспорті

Громадські слухання відбудуться вже наступного тижня.

Львівські перевізники мають намір підвищити тарифи на проїзд. Вони наполягають на тому, що теперішні 7 гривень є економічно необгрунтованими. Зараз управління транспорту Львівської міської ради аналізує показники, які їм надали, а вже наступного тижня проведуть громадські слухання на цю тему.

“Минулого року приватні перевізники також хотіли підняти тариф, але він залишився незмінним. Розуміємо, що тариф має бути прийнятним для мешканців і таким, щоб дозволити перевізникам нормально функціонувати”,сказав керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Він наголосив, що при коригуванні тарифу слід звертати увагу на фінансову платоспроможність львів’ян.

“Відзначу, що зараз місто розробляє програму підтримки перевезень, яка дозволить відшкодовувати різницю між економічно обґрунтованим і діючим тарифом. Місто продовжує інвестувати кошти у розвиток громадського транспорту і транспортної інфраструктури. Зокрема це стосується і запровадження електронного квитка. У березні заплановано встановити перші тестові валідатори“, – пояснив чиновник.

Нагадаємо, днями про бажання підвищити тариф оголосив і “Львівелектротранс”. Тут кажуть, що обгрунтованим буде тариф за проїзд у трамваї чи тролейбусі буде 12 грн 43 копійки.