“Помаранчева” Львівщина: Мінздоров’я оновило карантинні зони

Ситуація із хворими в області погіршилася.

Львівська область стала “помаранчевою” – у Міністерстві охорони здоров’я оновили карантинні зони. Якщо досі наша область перебувала у жовтій, то зараз – у помаранчевій. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Це попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Тим часом на Львівщині за останню добу виявили 646 нових випадків.

Додамо, учора в МОЗ також повідомили, що в Україні виявили два мутовані штами коронавірусу з генетичними характеристиками. Вони відповідають британському варіанту.

“Британський штам має здатність у 1,7 разу швидше передаватися від людини до людини. Саме з цим може бути пов’язано ускладнення епідемічної ситуації в країні, яка спостерігається останні тижні. Але при цьому жодних доказів того, що британський штам є більш смертоносним або призводить до важчого протікання хвороби, наразі немає”, – йдеться у повідомленні Мінздоров’я.

І нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль учора заявив про початок третьої хвилі пандемії. І припустив, що доведеться вводити черговий локдаун.