Попри пандемію Leopolis Jazz Fest у Львові відбудеться

У Львові відбудеться перший в Європі джазовий фестиваль від початку пандемії. 10-й Leopolis Jazz Fest, який не відбувся у минулому році, стартує вже наприкінці червня.

«Рік, коли фестивалю не було для нас був дуже важким. Незважаючи ні на що, всі музиканти, які мали приїхати минулого року поставилися до ситуації із розумінням і нам не довелося переписувати купу контрактів з минулого року. Немає нічого важчого, ніж після якоїсь перерви у два чи три роки знову запускати фестиваль»

Олексій Коган, артдиректор Leopolis Jazz Fest

Хедлайнерами фестивалю мають стати знаменитий американський саксофоніст Камасі Вашингтон, ізраїльський контрабасист Авішай Коен, французький акордеоніст Рішар Гальяно та інші.

«Святкування 50-ї річниці Авішай Коена відбудеться і буде це у Львові. Окрім цього, музикант, який виступав на першому нашому фестивалі у складі квінтету приїжджає цього року вже зі своїм знаменитим Lincoln centre jazz orchestra, це Уинтон Марсалис. Також є нагода побачити Seal зі спеціальною програмою, також приїжджає Камасі Вашингтон із особливою програмою»

Олексій Коган, артдиректор Leopolis Jazz Fest

Серед обмежень, які організатори вводять цього року обмежена кількість відвідувачів. Місць буде щонайменше вдвічі менше. Традиційно буде декілька зон. Пікнікові зони працюватимуть, але якщо раніше кількість людей там була необмежена, а вхід вільний, то тепер квитки сюди також продаватимуть. Сума буде символічна, але це необхідно для того, щоб регулювати чисельність людей на таких майданчиках. Тести на коронавірус будуть обов’язковими для усіх видів квитків. Також перед початком фестивалю тестуватимуть абсолютно усіх його учасників, від оргкомітету до виконавців.

«Людина купує квиток, вона має бути готова пройти тестування. Воно необхідне всюди, незалежно від зон. В пікнікових зонах будуть робити експрес-тести. Тому потрібно завчасно прийти в парк і пройти безкоштовне тестування на нашій локації. Людина підходить, її тестують, вона отримує спеціальний браслетик, де фіксується коли саме людина була протестована»

Наталя Горбачевська, виконавча директорка Leopolis Jazz Fest

За словами організаторів це буде унікальний фестиваль за найменшою кількістю відвідувачів і одночасно за найбільшою кількістю проведених експрес-тестувань на одному заході, за рекордним охопленням аудиторії онлайн трансляцією і за рівнем світових зірок, які виступатимуть на одній сцені. Ну і звісно, за бюджетом фестивалю, який зріс у десятки разів.

Нагадаємо, Leopolis Jazz Fest відбудеться з 24 по 28 червня на трьох локаціях: на площі Ринок, у дворі Палацу Потоцьких та Центральному парку культури ім. Богдана Хмельницького. Розклад подій організатори обіцяють повідомити згодом.

Дар’я Кучер